Forum » Kaj kupiti » Dobre cene
Dobre cene
Temo vidijo: vsi
yayo ::
Jaz ščetke ne uporabljam, ker sem mačo, ki prezira krtačo. Dva stroka česna prežvečiš po obroku pa je dezinfekcija in dezodoracija.
Ne, namen vprašanja je bil, če bi dobil odgovor, da vprašam o kakem etuiju in podobnem. Sem namreč našel, za dvajset evrov več, enako krtačo, kot je zgoraj linkana ampak s priloženim plastičnim etuiem, ki ima vgrajen usb c port za polnjenje.
Ne, namen vprašanja je bil, če bi dobil odgovor, da vprašam o kakem etuiju in podobnem. Sem namreč našel, za dvajset evrov več, enako krtačo, kot je zgoraj linkana ampak s priloženim plastičnim etuiem, ki ima vgrajen usb c port za polnjenje.
tikitoki ::
Jaz ščetke ne uporabljam, ker sem mačo, ki prezira krtačo. Dva stroka česna prežvečiš po obroku pa je dezinfekcija in dezodoracija.
Vzeti si priloženi etuijem je dobra ideja. Lahko pa kupiš posebaj. Ne vem, če je smiselno imeti z vgrajenim polnilcem, ker je večji. Če misliš, da je boljše probaš...
Sam si ne predstavljam brez etuija, že če greš zgolj na vikend, predpis od kolegice kolegici, kjerkoli, ti omogoča enastovano in varno prenašanje ščetke.
Magic1 ::
Zakaj pa bi sploh vzel 6100 serijo? 4100 je praktično enaka in jo dobiš za 50€. Uporablja se itak zgolj osnovni Clean način.
Pa polno nafilana zdrži tedne. Ne rabiš nekih posebnih zadev, četudi dosti potuješ.
Pa polno nafilana zdrži tedne. Ne rabiš nekih posebnih zadev, četudi dosti potuješ.
Magic
Okapi ::
schrack ::
Trenutno je na amazonu HX7101/01, model 5300 za 57€, kar se mi zdi ugodno in je brez poštnine.
Trenutno je na amazonu HX7101/01, model 5300 za 57EUR, kar se mi zdi ugodno in je brez poštnine.
isti model v beli barvi ima sanolabor za 56EUR.
Zakaj pa bi sploh vzel 6100 serijo? 4100 je praktično enaka in jo dobiš za 50EUR. Uporablja se itak zgolj osnovni Clean način.
Dober nasvet. Sem na koncu vzel 5500 z etuijem na amazon.de za 72 evra.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Ganon ::
Smo že v uradni temi o električnih zobnih ščetkah večkrat obdelali. Sonicare se kupi prvi najcenejši model z 62 tisoč gibi na minuto. Vsaka ima način "clean". In to je vse, kar človek potrebuje. Ostali programi, kot je masaža dlesni, beljenje ipd. so nateg. To in pa razne steklene kozarce in ostalo šaro, ti prodajo kot suho zlato. V osnovi enaka ščetka, te lahko stane tudi petkrat več.
FTad ::
Smo že v uradni temi o električnih zobnih ščetkah večkrat obdelali. Sonicare se kupi prvi najcenejši model z 62 tisoč gibi na minuto. Vsaka ima način "clean". In to je vse, kar človek potrebuje. Ostali programi, kot je masaža dlesni, beljenje ipd. so nateg. To in pa razne steklene kozarce in ostalo šaro, ti prodajo kot suho zlato. V osnovi enaka ščetka, te lahko stane tudi petkrat več.
Se strinjam. Ko sem kupoval oral-b scetko, sem mislil, da bom s 5 razlicnimi nacini vibriranja ne vem kaj uporabljal, pa odkar jo imam, uporabljam le eno nastavitev. Dobil zraven neko drzalo itd, ki ga tudi ne uporabljam. Tako da je osnovna scetka cisto dovolj. Mogoce samo, ce ima ene 3 nacine intezitete vibriranja, ostalo ne rabis (ala pulse, whitening mode ipd).
Katera je to?
dev ::
Mogoče tole? https://www.amazon.de/Elektrische-Schal...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Ganon pravi, da se kupuje najcenejša katera ima 62 tisoč gibov na minuto. Tale zgoraj linkana ima le polovico te hitrosti. Magic omenja razred 4100, te ščetke se za 50+ evov dobijo na amazon.de. Je pa potrebno še kaj zraven kupiti, da gre vrednost na 60 evrov nakar se ogneš poštnini. So pa popusti kjer tudi malce višji razred dobiš za skoraj enako ceno.
Sam sem vzel 4100, sem razmišljal, če bi vzel se 5300.
Sej rabiš nastavke, ki te takoj spravijo na zastojn poštnino.
Sej rabiš nastavke, ki te takoj spravijo na zastojn poštnino.
dev ::
Ganon pravi, da se kupuje najcenejša katera ima 62 tisoč gibov na minuto. Tale zgoraj linkana ima le polovico te hitrosti. Magic omenja razred 4100, te ščetke se za 50+ evov dobijo na amazon.de. Je pa potrebno še kaj zraven kupiti, da gre vrednost na 60 evrov nakar se ogneš poštnini. So pa popusti kjer tudi malce višji razred dobiš za skoraj enako ceno.
Na strani piše da ima tudi ta 62k na minuto.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Na strani piše da ima tudi ta 62k na minuto.
Amazon ima pogosto napake v opisih.
Iz Philipsove strani za Veliko Britanijo:
Speed Up to 31,000 brush movements/min
Slovenska stran:
Hitrost Do 31.000 gibov ščetke/min
Na Philips.com lepo diplomatsko podatek izpustijo.
Če pogledaš kak YT review tudi pravijo, da 31.000
Krrokarr ::
ČetĐiPiTi pravi glede hitrosti Sonicare ščetk, da sploh ni realnih razlik: ?
"4) Zaključek
Hitrost vibracij pri Sonicaru se med serijami ne razlikuje dramatično -- osnovne vibracije so približno enake (~31 000/min).
Izjava "62 000 gibov/min" je večinoma marketinški način štetja dveh vrst gibov, ne pa dejanska dvakratna frekvenca.
Višja cena modeli običajno prinese več funkcij, boljših dodatkov in dodatnih načinov, kar pa ne pomeni dvojne hitrosti."
"4) Zaključek
Hitrost vibracij pri Sonicaru se med serijami ne razlikuje dramatično -- osnovne vibracije so približno enake (~31 000/min).
Izjava "62 000 gibov/min" je večinoma marketinški način štetja dveh vrst gibov, ne pa dejanska dvakratna frekvenca.
Višja cena modeli običajno prinese več funkcij, boljših dodatkov in dodatnih načinov, kar pa ne pomeni dvojne hitrosti."
Huh, to bi bilo zelo očitno navajanje napačnih podatkov.
Za 3100 piše na uradni slo. strani: Hitrost Do 31.000 gibov ščetke/min
Za 4100 in naprej: Hitrost Do 62.000 gibov ščetke/min
Ne moreš za popolnoma iste podatke uporabiti različne metode merjenja.
Sem šel gledat na Uk in je enako:
Up to 31,000 brush movements/min
Up to 62,000 brush movements/min
Na ameriški pa je že bolj sumljivo:
Za 4100 in 3100 sploh nimajo navedeno, je pa za 2100 in 9900:
Up to 31,000 brush strokes per minute
62,000 brush movements / min
Nekaj zna smrdeti tukaj!
Za 3100 piše na uradni slo. strani: Hitrost Do 31.000 gibov ščetke/min
Za 4100 in naprej: Hitrost Do 62.000 gibov ščetke/min
Ne moreš za popolnoma iste podatke uporabiti različne metode merjenja.
Sem šel gledat na Uk in je enako:
Up to 31,000 brush movements/min
Up to 62,000 brush movements/min
Na ameriški pa je že bolj sumljivo:
Za 4100 in 3100 sploh nimajo navedeno, je pa za 2100 in 9900:
Up to 31,000 brush strokes per minute
62,000 brush movements / min
Nekaj zna smrdeti tukaj!
Magic
Tukaj omenjajo, da je frekvenca pri vseh enaka 31000. Razlika naj bi bila v amplitudi, torej širini giba. Od 4100 dalje ščetke opravijo dvakrat daljšo pot gibanja, torej 2x širše vibira s isto frekvenco. Malo zavajajoče, vendar še vedno je to občutno bolje.
Vseeno bi močno priporočal 4100 proti 3100. Razlika v ceni je prenizka, 4100 se dobi v akciji na Amazonu za 45€ (dvojno pakiranje 70€, torej 35€), 3100 pa je min. 37€. Torej govorimo o zanemarljivi razliki.
Magic
Nisem delal doktorata iz tega, sem pa videl teste, k so prisli0 do zakljucka, da je razlika med 3100 in 4100. S tem, da scetke drazje od 4100 niso doprinesle k boljsemu ciscenju. Verjetno je res smiselen cut off point. 4100 si mel na amazonu za 41 EUR.
Sestra je sla z Sonicare scetke visjega cenovnega razreda na scetko kupljeno v Lidlu, in je zadovoljna.
Sestra je sla z Sonicare scetke visjega cenovnega razreda na scetko kupljeno v Lidlu, in je zadovoljna.
imi ::
naknadno še dodajam: bistveno bolj se mi zdijo pomembni nastavki na te krtačke. Sam uporabljam (HX9044/87) SONICARE C3, in je občutna razlika napram osnovnim. Kupujem pa jih na amazonu, saj so pri nas 2x dražje.
Sej to upam da je vsem jasno, da so nastavki univerzalni in se uporabljajo poljubni na katerikoli ščetki. Uporabljaš tisto, kar ti odgovarja, magari tiste iz Lidla, ki so zastoj.
Magic